Požeška Gimnazija će imati jedinu zvjezdarnicu u Slavoniji

Ravnatelj Pavle Bucić pokazuje mjesto gdje će biti teleskop
(FOTO: Mario Nakić)

04.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5310

Na vrhu zgrade požeške Gimnazije u petak će biti otvorena jedina zvjezdarnica u Slavoniji. Učenici srednjih škola iz svih pet slavonskih županija organizirano će dolaziti u Požegu, kako bi promatrali planete i zvijezde, rekao je Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije za 034portal.

Dosad uloženo 50.000 kuna

Sutra navečer prostorija za promatranje bit će opremljena teleskopom, koji će Institut "Ruđer Bošković" dati požeškoj Gimnaziji na korištenje.


U opremanje zvjezdarnice dosad su Županija požeško-slavonska i županijska HGK uložili 50 tisuća kuna, a ravnatelj kaže kako će biti potrebno još 150.000 kuna da bi bila potpuno opremljena.
- To je novac koji ćemo pokušati izvući projektom iz vanjskih fondova, tvrdi Bucić.


Hrvatsko astronomsko društvo zainteresirano

Za požešku zvjezdarnicu interes je pokazalo Hrvatsko astronomsko društvo, koje će održavati predavanja za učenike i druge zainteresirane skupine iz Požege i drugih gradova.

Nacionalni identitet u EU za Dan škole

U sklopu Dana škole u Gimnaziji će u petak biti održana predavanja na temu "Hrvatski nacionalni identitet u Europskoj uniji" te prikaz najvećih uspjeha učenika Gimnazije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI