Propada joj posao zbog nedorečenog zakona i birokracije

Ribnjaci "Abramović" - Nataša Abramović
(FOTO: N. Abramović)

03.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 12343

Loša birokracija i nedorečeni zakoni sve više dovode hrvatske obrtnike i gospodarstvenike do očaja. Nataša Abramović, vlasnica OPG-a "Ribnjaci Abramović" tvrdi da će morati po drugi put odustati i odjaviti obrt jer joj administrativne prepreke ne dozvoljavaju koristiti vlastiti ribnjak i prodavati ribu.

- Već godinama se borim sa zakonskom zavrzlamom u sektoru slatkovodne akvakulture. Pokušavam pokrenuti obrt za uzgoj slatkovodne ribe i to prvenstveno mlađa autohtonih ribljih vrsta kao što su šaran, smuđ, som i linjak. Zbog nedorečenog, nedovršenog i tako neprimjenjivog Zakona o vodama i Uredbe o koncesiji bit ću prisiljena po drugi put odjaviti obrt jer ne smijem početi s radom ako nemam Povlasticu za akvakulturu, koju ne mogu dobiti bez Koncesije za korištenje voda za slatkovodne ribnjake, objašnjava Abramović.

Zemljište je u njenom vlasništvu, ali koncesiju za korištenje vode daje država. Prema spomenutom zakonu, država treba provesti javni natječaj za koncesiju, a ne može to učiniti dok Ministarstvo regionalnog razvoja ne donese potrebnu studiju. I tako sve ide u krug, a u međuvremenu Nataša i njena obitelj mogu uzgajati ribu koju ne smiju nikome prodati. Kazne su rigorozne.


- To je velika šteta, jer pozicija ribnjaka je savršena, imamo prirodno uzgojen mlađ šarana, smuđa i soma. Mi bismo to proširili i razvili seoski turizam, što bi koristilo cijelom čaglinskom kraju, kazala je Nataša Abramović za 034portal. 




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI