Igor Marač: ʺBike park i dalje služi svrsiʺ

Dirt park Urban
(FOTO: Zoran Irak)

02.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 11041

"Od njegova otvorenja ga nepoznate osobe noću uništavaju, ali požeški bike park i danas služi svrsi. Ne u onoj mjeri kako sam prvotno zamišljao i znam da uvijek može bolje, ali on i danas koristi djeci za vježbanje. Prošle godine smo imali natjecanje u kojem su sudjelovali biciklisti iz cijele zemlje, planiram to organizirati opet", rekao je Igor Marač, tajnik udruge "Bicikl-Posega", koja je prije dvije godine inicirala i organizirala izgradnju biciklističke staze ili bike-parka "Dirt Urban" kod Ulice Stjepana Radića u Požegi.

Prima pohvale za nacrt

- Odmah po njegovu otvorenju, nakon par dana počele su nestajati klupe, rasvjeta je već bila uništena, sprave su razbijene...Odgovorno tvrdim da je park moderan i po svjetskim standardima, ja sam čak dobivao pohvale mnogih ljudi izvana što sam ga tako osmislio. No ne mogu na sve utjecati, nisam mogao noću stražariti da to netko ne bi uništio.


Namještene fotografije


Premda su tijekom proteklog tjedna i vikenda djelatnici Tekije napravili puno posla na travnjaku i čišćenju toga mjesta, Marač nije pretjerano oduševljen što je 034portal potegao pitanje parka i njegovog stanja.
- Vidio sam fotografije koje ste objavili na portalu i nije mi drago. Istina je da je park sustavno uništavan, ali mislim da ste neke fotografije namještali, dodaje.

Cijena je realna

Za uređenje bike-parka Grad Požega izdvojio je 100.000 kuna, a njegovo svečano otvorenje bilo je pred same lokalne izbore u svibnju 2009. godine. Marač danas tvrdi da ne zna točne cifre koliko je koja sprava koštala, ali vjeruje da je to "realna cijena".


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI