Hitna medicina ostaje u zgradi Doma zdravlja

Hitna pomoć
(FOTO: Bojan Miščević)

28.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4908

Zavod za hitnu medicinu, koji bi ove godine trebao biti osnovan u Požeško-slavonskoj županiji, bit će u prostorijama dosadašnjeg Doma zdravlja u Požegi, kazao je Darko Puljašić, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije za 034portal.

Kvalitetnija usluga

Unatoč višegodišnjoj ideji da se budući Zavod za hitnu medicinu preseli u prostorije Doma zdravlja u Industrijskoj ulici, to se iz financijskih razloga još neće dogoditi.


- Odvajanjem sadašnje Službe za hitnu medicinu iz institucije Doma zdravlja, ali zadržavanjem u istoj zgradi, mislim da će cijela zajednica dobiti kvalitetniju uslugu. Hitna će dobiti novih pet vozila, vrhunski opremljenih, koje će u potpunosti financirati Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, tvrdi ravnatelj.


Još nema odvajanja

Ravnatelj kaže da će osim zajedničke zgrade, budući Zavod za hitnu medicinu vjerojatno dijeliti s Domom zdravlja i kompletnu neliječničku službu, kako bi troškovi bili svedeni na minimum i u skladu sa sadašnjim mogućnostima. Do odvajanja ipak neće doći u idućim mjesecima jer se čeka da Ministarstvo do kraja pojasni sve nejasnoće, objasnio je Puljašić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI