Levčenko: Proizvodite najbolja kontinentalna vina

Ukrajinski veleposlanik Oleksandr Levčenko (lijevo) s domaćinima
(FOTO: Vjeran Blašković)

27.04.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3545

Namještaj, peći na kruta goriva i vino glavni su naši proizvodi koji mogu zanimati Ukrajince, bar se tako može zaključiti nakon današnjeg posjeta ukrajinskog veleposlanika Oleksandra Levčenka požeškoj Županiji i tvrtkama Spin Valis, Plamen International, Vinogradarstvu i podrumarstvu Krauthaker i Kutjevu d.d.

Levčenko je u Županiji razgovarao sa županom Marijanom Aladrovićem, dožupanom za gospodarstvo Željkom Jakopovićem, saborskim zastupnikom Franjom Lucićem te predsjednikom Županijske gospodarske komore Lukom Balenovićem. Bio je to njegov drugi susret sa čelnicima Županije, a suradnja će se nastaviti.

Okosnica razmjene je čelik


- Mi ćemo pokazati dio proizvodnje u Županiji, ovo su prvi koraci, da vidimo koje su mogućnosti suradnje hrvatskih i ukrajinskih regija. Ukrajina je veliki izvoznik, a Hrvatska veliki uvoznik čelika iz Ukrajine – rekao je župan Marijan Aladrović.


Predsjednik županijske komore HGK Luka Balenović rekao je kako županija nema previše doticaja s Ukrajinom. - Dosta smo tradicionalni i naslonjeni na Italiju, Austriju i Njemačku, ali u zadnje vrijeme je trend da se sve vrti oko biznisa. Tako se i političke organizacije, veleposlanstva i županije sve više okreću razvoju poslovne suradnje. Naš potencijal je u metalurgiji, drvnom  i prehrambeno-prerađivačkom sektoru - rekao je Balenović.

Poljoprivreda broj jedan

- Vaša županija ima jaku poljoprivrednu granu, a naziv Zlatna dolina dovoljno govori sama za sebe. Htio bih našu suradnju iskoristiti i na proširenju ljudskih odnosa, jer smatram da Ukrajina i Hrvatska imaju puno toga zajedničkog –  izjavio je veleposlanik Levčenko na hrvatskom jeziku prisjećajući se dolaska Hrvata na ova područja u 7. stoljeću podsjetivši i kako je Ukrajina prva država Ujedinjenih naroda koja je 1991. godine priznala Hrvatsku.

Levčenko je naglasio kako bi on osobno volio da Ukrajinci više saznaju za vrhunska vina koja se proizvode kod nas. Rekao je kako su vina naših proizvođača najbolja kontinentalna vina.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI