Dobra vijest: Na ljeto kreće izgradnja inkubatora

Poduzetnički inkubator u Pleternici
(FOTO: Grad Pleternica)

11.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7601

U tijeku je javni natječaj za izvođača radova, nakon kojega će se krenuti s izgradnjom zgrade Poduzetničkog inkubatora u Poduzetničkoj zoni Pleternica. Zgrada će biti površine 1.000 četvornih metara, a uz poslovne prostore i hale, imat će i konferencijsku dvoranu.

Pomoć novim poduzetnicima

- Ovaj smo projekt pokrenuli s ciljem poboljšanja konkurentnosti našeg gospodarstva i pomoći malim poduzetnicima da lakše svladaju prve prepreke. Primit ćemo šest novih poduzetnika u tu zgradu, koji prve tri godine neće plaćati prostor. Uz to, bit će im omogućeno sudjelovanje u radionicama, rekla je za 034portal Antonija Jozić, zamjenica pleterničkog gradonačelnika.


Tri četvrtine plaća EU


Pleternički poduzetnički inkubator, kakav već postoji u Varaždinu, Osijeku, Novoj Gradiški i Pakracu, "težak" je 830.000 eura. Europska će unija financirati 75 posto, a ostatak financiraju Grad Pleternica i partneri, Požeško-slavonska županija i Poljoprivredni fakultet u Osijeku. Suradnik projekta je HGK Požeško-slavonske županije.

Nagodinu useljenje

Prema riječima dogradonačelnice Jozić, izgradnja inkubatora bi trebala početi početkom lipnja, a prvi pleternički poduzetnici će se u nju moći useliti sljedećeg proljeća.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI