Filmska potjera: Policija lovila Clio po cijeloj Požeštini

Ilustracija: policija po noći
(FOTO: Anto Magzan/PIXSELL)

11.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7416

U redakciju 034portala u nedjelju stiglo je više upita čitatelja koji su tijekom prethodne noći čuli pucnje u gradu, vidjeli policijsku potjeru. Radilo se o pravoj filmskoj potjeri za 32-godišnjim Požežaninom kojeg su policajci gonili iz Požege preko Biškupaca do Velike i natrag u Požegu, da bi ga na kraju uhvatili u vrtovima Cvjetne ulice.

S podignutim poklopcem

32-godišnjak je opažen 15 minuta nakon ponoći kako vozi Županijskom ulicom u nedozvoljenom smjeru. Policajci su ga pokušali zaustaviti zvučnim i svjetlosnim signalima te stop tablicom na što se on oglušio. U svojem renault Cliju krenuo je prema Biškupcima, Trenkovu i Velikoj. Policija ga nije uspjela uhvatiti, a slijedili su ga cijelim putem nazad do Požege. Bjegunac je za to vrijeme uspio počiniti dvije prometne nesreće, a 20-ak kilometara je vozio s podignutim poklopcem motora.


Skoro pogazio policajca


Vrativši se u Požegu, opet se nije zaustavio na policijski znak na križanju Vukovarske i Cirakijeve. Ovog je puta skoro ubio policajca, koji je u zadnji tren izbjegao nalet vozila. Potom je bjegunac iskočio iz automobila u vožnji i nastavio trčati prema vrtovima obližnje Cvjetne ulice. Oglušio se na policijsku naredbu upozorenja te je policajac ispalio dva metka u zrak.

Pao preko ograde

Tijekom bijega, 32-godišnjak je udario u vrtnu ogradu i pao. Tada su ga policijski službenici sustigli i uz uporabu sredstava prisile odveli u Policijsku postaju. Utvrđena mu je prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,84 promila, a zbog ozljeda je prevezen u OŽB Požega, gdje je zadržan na promatranju. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, javlja Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI