Stotinjak slavonskih biciklista u nedjelju starta s Trga graševine

Ilustracija: brdski biciklizam
(FOTO: mtb.com.hr)

08.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3835

Drugu godinu zaredom biciklistička utrka MTB Put graševine privući će u nedjelju brojne ljubitelje brdskog biciklizma u Kutjevo. - Naša je utrka drugo kolo Slavonske brdsko-biciklističke lige. Prošle godine je sudjelovalo 70-tak natjecatelja, ove godine očekujemo i do stotinu, rekao je za 034portal Dinko Zima, predsjednik Brdskog biciklističkog kluba Požega, koji organizira utrku.

Zahtjevna staza

- Sudjelovat će biciklisti iz čitavog kontinentalnog dijela Hrvatske, a možda dođu i gosti iz Srbije, koji također od ove godine sudjeluju u Slavonskoj ligi, objašnjava Zima.


Staza je "prilično zahtjevna", duga je 12,5 kilometara (jedan krug), a neke utrke će se voziti u dva kruga. Dvije trećine staze je uspon, a jedna trećina je spust. Radi se o makadamskom i šumskom putu po Papuku i vinogradima, što čini brdskim biciklistima još zanimljivije natjecanje.


Kutjevačka tradicija

Požežani će ove godine sudjelovati sa 16 natjecatelja, među kojima po prvi puta ima i predstavnica ljepšeg spola. Tri Požežanke će, naime, sudjelovati u nedjeljnoj utrci. Zima se nada da će osvojiti prvo mjesto, iako priznaje kako je konkurencija uistinu jaka.

Kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić podupire ovaj događaj.
- Ovo je druga godina kako se ta utrka održava u Kutjevu i ja se nadam da će to ući u tradiciju. Ona može samo obogatiti naš turizam jer mnogi biciklisti izvana će se tako upoznati s ljepotama našeg kraja, rekao je Nikolić.

Utrka će početi u nedjelju u 9 sati na Trgu graševine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI