Propao pokušaj nagodbe između Ronka i Požega Impex-a

Sud u Požegi
(FOTO: arhiv)

08.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7358

Ni drugi pokušaj nagodbe između tužitelja Zdravka Ronka, požeškog gradonačelnika i saborskog zastupnika i tvrtke Požega Impex u vlasništvu Zlatka Šimića nije uspio. Na današnjem ročištu stranke se nisu mogle dogovoriti jer Šimić odbija potpisati sporazum u kojemu se tvrdi da je on preko medija "blatio Ronka" te stoga smatra da se ne treba javno ispričati. Te je informacije potvrdio Mile Soldo, glasnogovornik Općinskog suda u Požegi.

Traži 138.000 kuna odštete

Podsjećamo, gradonačelnik Ronko je protiv Šimićeve tvrtke podigao privatnu tužbu zbog teške ozljede koja mu se dogodila prije dvije godine nakon pada u dvorištu Kazališne kavane. Taj je prostor, inače, u suvlasništvu Grada Požege i tvrtke Požega Impex, ali Ronko je odlučio tužiti samo privatnu tvrtku i traži 138.000 kuna odštete.


Traži javnu ispriku i promjenu pločica


Ronkov odvjetnik Ivica Vrban je prvo ponudio Šimiću nagodbu, prema kojoj bi Ronko odustao od odštete ukoliko bi se vlasnik Impex-a obvezao promijeniti pločice. Tu je nagodbu Šimić potpisao, ali Ronko se potom predomislio i sada traži da se pločice prvo promijene i da se Šimić javno ispriča zbog blaćenja preko medija. Tuženik je takav sporazum odbio, tvrdeći da nije blatio Ronka, rekao je Soldo.

15 dana za očitovanje

Tuženik Zlatko Šimić danas nije želio komentirati ništa vezano za ovaj spor, a Zdravko Ronko se nije javljao na mobitel.
Sutkinja Snježana Polgar ostavila je 15 dana tužitelju i njegovu odvjetniku da se očituju o prijedlogu tuženika.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI