Predstavljena knjiga o motorističkom putu oko svijeta

Predstavljanje knjige "Put oko svijeta 09"
(FOTO: Mario Nakić)

07.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4318

"Sjetih se svojih sebičnih misli kad sam uživajući u ovim predjelima poželio da ovdje nikada ne stigne moderna cesta. Nestala bi avanutra. U stvari, za nas u prolazu ovo je avantura, a za ovu djecu nije. Njihova avantura počinje kada krenu ostvarivati svoje snove. 18.08.2009. GOBI - ALTAJ, Mongolija", piše u knjizi "Put oko svijeta 09", čiji je autor koprivnički motorist Petar Rikić.

40.000 kilometara u 150 dana

Njegov otac Ratko Rikić predstavio je večeras Požežanima, okupljenim u Gradskoj knjižnici i čitaonici, knjigu uz objašnjenje kako njegov sin nije ovdje jer je već negdje na putu. Petar, naime, prodaje svoje fotografsko-opisne putopise isključivo kako bi mogao ići u nove ekspedicije. Na prvoj je prešao 40.000 kilometara u 150 dana na motoru. Doživljaje iz Kine, Nepala, Tibeta i Indije, gdje je bio sa sinom, prepričao je Požežanima otac Ratko.

Putopis popraćen fotografijama


Prisutni na prezentaciji mogli su čuti puno zanimljivih stvari o životnim navikama, nastambama i običajima tibetantskog i indijskog naroda. Pa tako, primjerice, Ratko Rikić kaže kako je tibetanska strana Himalaja puna brojnih tamnoplavih jezera, od kojih su neka slana, a neka slatkovodna. Ljudske nastambe više djeluju kao hramovi. Sve su te zanimljivosti u knjizi Petra Ikića dočarane fotografijama.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI