Slavoncima ne smeta loše izražavanje

Sjednica Vlade RH
(FOTO: Petar Glebov/PIXSELL)

06.04.2011. | HUOJ / M.N.
Pregleda: 2039

Laž, neiskrenost i obmanjivanje javnosti su glavne zamjerke koje Hrvati imaju prema svojim političarima. Utvrdio je to GFK - centar za istraživanje tržišta, koji je za tvrtku Ciceron proveo istraživanje o tome kako stanovnici Hrvatske doživljavaju političare.

Regionalni rezultati su još zanimljiviji. Laž najmanje smeta stanovnicima Hrvatskog primorja, a Slavoncima najmanje smeta loše izražavanje. Naime, samo 4 posto Slavonaca navelo je loš govor kao manu u komunikaciji političara s javnošću, piše na stranicama Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

- Rezultati pokazuju nepovjerenje prema političarima uopće, a paralelno istraživanje po kojemu više od 50% birača ne želi izaći na izbore uklapa se u opću negativnu percepciju političara. Ako se sjetimo da je  prije 2 godine Ciceron proveo istraživanje za izbor najboljeg govornika u politici i da je uvjerljivo pobijedio Ivo Sanader, jasno je da su ljudi shvatili da uvjerljiva retorika ne mora nužno biti etična te da onaj tko je savladao vještinu govorništva može lako i manipulirati masama, naglasila je Mirela Španjol Marković, direktorica Cicerona i vodeći stručnjak u Hrvatskoj na području primijenjene retorike.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI