ʺDuguju nam milijune, a nikome ništaʺ

Ilustracija: promet, prijevoznici
(FOTO: Davor Poklavec/PIXSELL)

05.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2393

- Situacija je jako teška, da ne kažem očajna. Autoprijevoznici u ovom trenutku masovno odjavljuju svoje obrte. Prošle godine nas je bilo 110, sada nas je 70-ak ostalo u cijeloj županiji. Bit će nas još manje, i ja već planiram zatvoriti obrt, prepričava nam sugovornik (podaci poznati redakciji), autoprijevoznik koji ima vlastiti obrt više od 20 godina. Birokracija, nelikvidnost i rast troškova natjerali su ga da razmisli o zatvaranju. Nije mu laku, tražio je da ostane anoniman jer, kaže, ima malenu djecu i ne želi se nikome zamjeriti.

- U ovoj su državi obrtnici zadnja rasa. Trgovačka društva su nam nelojalna konkurencija jer mi odgovaramo svom svojom imovinom, a oni ne. Ostaju nam dužni milijune kuna i nikom ništa, a mi moramo sve svoje obveze uredno isplaćivati. Jedna tvrtka iz Osijeka nam je dužna već tri godine, dobijemo sudsko rješenje o ovrsi i opet ne bivamo isplaćeni. U međuvremenu troškovi rastu, a naše cijene padaju. Nelikvidnost je sve veća i prisiljeni smo zatvarati poslove. Kompletna birokracija se mora mijenjati da bi se pomakli prema naprijed, ovako nećemo preživjeti, kazao je požeški autoprijevoznik koji će možda već sutra biti "nekadašnji" požeški autoprijevoznik.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI