Bivši čelnici HAC-a opet uhićeni

Marijo Lovrinčević i Jurica Prskalo
(FOTO: Igor Kralj/24sata/PIXSELL)

31.03.2011. | HRT
Pregleda: 2236

Bivši predsjednik i bivši član Uprave HAC-a Jurica Prskalo i Marijo Lovrinčević uhićeni su i sprovedeni u centar Uskoka u Zagrebu. Neslužbeno se doznaje kako se sumnjiče da su, vezano za gradnju odmorišta Mosor na autocesti A1 - oštetili HAC za 58 milijuna kuna, javlja HRT.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec nije mogao službeno potvrditi njihova uhićenja ističući da je riječ o USKOK-ovom predmetu. No, glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić rekao je da je predmet u nadležnosti Županijskog državnog odvjetništva.

Jurica Prskalo od ranije je osumnjičen u čak dvije afere u kojima je HAC ostao bez više od 50 milijuna kuna. Najprije je, zajedno s Lovrinčevićem, uhićen u slučaju Nesklad u kojem se čelnicima HAC-a na teret stavljalo da su HAC oštetili za najmanje 22 milijuna kuna ugovorivši posao bojanja cijevi tunela Sveti Rok i Mala Kapela sa tvrtkom Skladgradnja u vlasništvu Slavena Žužula. Uz Prskala, Lovrinčevića i Žužula u slučaju Nesklad Županijsko državno odvjetništvo teretilo je i direktora Sektora za građenje Gorana Legca te glavnog inženjera projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željka Kandžiju.


Svi osim Žužula iz pritvora su pušteni u veljači 2010., no Prskalo je nakon devet mjeseci ponovno uhićen, ovoga puta po nalogu USKOK-a zbog umiješanosti u aferu Fimi media. Osim Prskala, tada su uhićena još trojica HAC-ovih dužnosnika, šef financija Josip Sapunar, bivši direktor autoceste Rijeka - Zagreb Zlatko Korpar i još jedan bivši predsjednik uprave Mario Crnjak.


Svu četvoricu USKOK tereti da su dodjeljivali poslove bez javnog natječaja i iz HAC-a preko tvrtke Fimi media izvukli više od 26 milijuna kuna. Nedjelo je naprije priznao Sapunar koji je iznio obranu i izašao iz zatvora sredinom prosinca, dok su ostala trojica, uključujući i Prskala iz Remetinca izašli početkom veljače ove godine.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI