Stanovnici Njemačke ne žele tuđe smeće u svojim kantama

Tuđe smeće u kontejnerima stanovnika Njemačke ulice
(FOTO: Bojan Miščević)

30.03.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 5395

Koliko problema i potencijalnih međuljudskih sukoba izaziva odluka komunalne tvrtke Tekija da se dodatno smeće kraj "zelenih kanti" i kontejnera odvozi samo iz doplatnih vreća, govori problem naše sugrađanke koja nam se požalila kako stanari zgrade u Njemačkoj ulici nemaju kamo odložiti svoj otpad jer njihove komunalne kante napune drugi - očito oni koji ne žele kupiti doplatne vreće za smeće. Naime, Tekija je prestala odvoziti komunalni otpad odložen pored kanti koji nije u propisno označenim doplatnim vrećama sa zaštitnim znakom Tekije. Neki ovo pravilo očito nastoje zaobići bacajući svoje smeće u tuđe kante.

Ne znaju tko im dovozi smeće

- Da ja vidim tko to doveze, ja bih ga prijavila. Stanari nekih privatnih kuća ostavljaju svoje smeće kod nas - rekla je ogorčena stanarka zgrade u Njemačkoj ulici Kata Nemeth.
- Svaka kuća trebala bi imati jednu kantu, a nemaju je svi, nastavlja ona govoreći nam o problemima u kojima se nalaze svi stanovnici zgrade u Njemačkoj ulici 1.


Tri stanara zgrade susreli smo ispred ulaza kraj kojega se nalaze kontejneri za smeće, prepuni, kako kažu, tuđeg smeća, a mnogo je otpada pored kontejnera očito iz obližnjih trgovačkih prostora.


Kontejnere napune drugi

Kroz razgovor s njima saznajemo kako stanari zgrade ne mogu u osam dana napuniti kontejnere za smeće namijenjenih njima i da se često suočavaju s problemom da zbog tuđeg smeća nemaju kamo sa svojim. Stanari spomenute zgrade tvrde nam da je samo mali dio smeća u kontejnerima njihov a ostalo je smeće iz obližnjih kuća, kafića i trgovine koja se nalazi u sklopu zgrade.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI