Šćulac: Umirovljenici već prosvjeduju svojim načinom života

Ilustracija: umirovljenici
(FOTO: Antonio Bronić/PIXSELL)

30.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3187

Nismo skloni dodatno pozivati umirovljenike na ulice jer oni već žive na prosvjedni način, odgovorio je Branimir Šćulac, novi predsjednik ŽO-a Hrvatske stranke umirovljenika Požeško-slavonske županije, odgovarajući tako na pitanje koje, kako kaže, često čuje i od svojih članova i od ljudi sa strane.

Ponos prelazi u sram

- Umirovljenici svakog dana prosvjeduju svojim tihim i bolnim življenjem bez ikakvih očekivanja osim još tišeg umiranja, smo što njih nitko ne čuje jer oni nemaju snage ni otvoriti danas već namijenjen im kontejner, a kamoli da guraju i ruše po ulicama. Umirovljenici imaju još svoj ponos koji sve više prelazi u sram pred vlastitim pokoljenjima i ne treba ih očekivati na ulicama, rekao je Šćulac.


Svakodnevni problemi


On je podsjetio i na to da su umirovljenici podnijeli velik teret stvaranja države stalnim smanjivanjem mirovina, koje su danas tek 39 posto prosjeka hrvatske neto plaće, uvedena im je "švicarska formula" obračuna mirovine, pogodili su ih haračem, a zatim su mirovine zamrznuli do 2013. godine. "Rastuća nezaposlenost stanjuje umirovljeničke fondove, a cijene svakodnevno rastu", ustvrdio je Šćulac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI