Jinx, Gibonni i TBF imaju najviše nominacija

Jinx
(FOTO: Željko Mršić/PIXSELL)

30.03.2011. | HRT / M.N.
Pregleda: 2807

Objavljene su nominacije za Diskografsku nagradu Porin 2011. za najkvalitetnija i najuspješnija glazbena djela i izdanja u 2010. godini, u ukupno 51 kategoriji, piše HRT.

Nominacije su potvrdile ocjene da je godina iza nas obilovala kvalitetnim albumima dobro poznatih izvođača, ali i da su mlade nade napravile sjajan posao.

Najveći broj nominacija, njih 11, osvojili su Jinx - 10 za album Diksilend i jednu za najbolje reizdanje - Sextaszy. Deset nominacija osvojio je Gibonni s albumom Toleranca. Grupa TBF zaradila je sedam nominacija sa svojim koncertnim albumom Perpetuum fritule te tri zahvaljujući suradnji s Leom Deklevom na hit singlu Dogodila se ljubav.


Poznato je i šest pjesama kandidiranih za Hit godine. To je kategorija za koju glasuje publika i zato je glazbenicima posebno draga. Nominirane pjesme su Ajme meni nije mi dobro grupe Sexymotherfuckers, Bižuterija Jelene Rozge, Dogodila se ljubav Lee Dekleve i Mladen & Saša iz TBF-a, Kako ću joj reć da varin Klape Sv. Florijan i Čede Martinića, Za nju grupe Kinoklub te Žeđam Gibonnija.


Ove je godine odaziv glasača Porina nadmašio sva očekivanja organizatora, Ureda Porina pri Institutu hrvatske glazbe. Od 1 156 glasača koji su dobili popis Prijedloga za nominacije, čak 750 njih (81 % više nego prošle godine) poslalo je svoje glasove.

Dana 9. svibnja u KD Vatroslav Lisinski održat će se Porin Classic, dodjela nagrada u kategorijama klasike i jazza. Svečana završna dodjela Diskografske nagrade Porin 2011. zakazana je za 15. svibnja u Biogradu na Moru.


Popis nominacija u svim kategorijama pronađite na www.porin.info.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI