Lucić: Tehnički muzej Munjara će pričekati bolja vremena

Munjara
(FOTO: Kuzmica.pondi.hr)

25.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4342

Objekt nekadašnje elektrane "Munjara" u Kuzmici zjapit će prazan i neiskorišten, čini se, još godinama. Odgovor je to na pitanje našeg čitatelja (podaci poznati redakciji), koji nam se javio i traži informaciju kada će zgrada "Munjare" biti preuređena u muzej.

Grad Pleternica u ovim kriznim vremenima ima važnije prioritete za rješavati.
- Zgrada Munjare nama je bitna jer radi se o drugoj elektrani u Hrvatskoj i ondje namjeravamo urediti prostor u muzej gdje će učenici i drugi koje zanima proizvodnja energije i povijest dolaziti i razgledavati s vodičima i predavačima, rekao je za 034portal Franjo Lucić, gradonačelnik Pleternice.

- Međutim, trenutačno nismo u mogućnosti taj plan realizirati. Znate kakvo je vrijeme, imamo puno bitnijih prioriteta u ovom trenutku pa će plan uređenja Munjare morati pričekati, objasnio je Lucić.


Podsjetimo, Društvo energetičara Požege nedavno je pokrenulo inicijativu da se zgrada Munjare pretvori u tehnički muzej. Taj su zahtjev uputili Gradu Pleternici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI