Policija nastavlja loviti dilere: Pao s kilogramom trave

Zapljena - Ivana Radić i Josip Vidović
(FOTO: Mario Nakić)

25.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8045

Policijska uprava požeško-slavonska nastavlja s represijom na dilere marihuane. Tijekom zadnja dva dana zabilježene su dvije značajne zapljene u Požegi.

- Pretragom doma u vlasništvu 43-godišnjaka u Orljavskoj ulici pronađena su dva paketa s ukupno jednim kilogramom marihuane, rekao je Josip Vidović, voditelj grupe za suzbijanje kriminaliteta droga PU požeško-slavonske.
- Marihuana je kupljena u Zagrebu po cijeni od 16.000 kuna, a njezina ukupna tržišna vrijednost mogla bi biti 60 do 90 tisuća, rekao je Vidović i dodao kako ovaj počinitelj nije ranije zabilježen kao počinitelj kaznenih djela vezanih za drogu.

Švercao drogu iz Zagreba među robom za posao


U drugoj akciji, jučer je policija izvršila pretragu stana, obiteljske kuće, osobnog automobila i ugostiteljskog objekta u samom središtvu Požege, te je pronađeno 83 grama marihuane i jedna precizna digitalna vaga s ostacima marihuane.
- Utvrđeno je da je 38-godišnjak poslao drogu službenim automobilom iz Zagreba u vlasništvu jednog zagrebačkog trgovačkog društva, koje je opskrbljivalo požeški ugostiteljski objekt robom, a da vozač nije znao kako je među robom skrivena i marihuana. Osim njega, privedeni su 23-godišnjak i 27-godišnjak s požeškog područja, koji su otprije poznati policiji kao konzumenti i preprodavači.


Nova ruta: zapad - istok

Vidović je dodao kako je ovaj put, iz Zagreba u Požegu, zapravo suprotan onome kojim je prije droga išla - s istoka na zapad.
- Rezultat je to nedavnog razbijanja velikog krijumčarskog lanca pa je prekinut put droge iz Srbije i BiH. Sada se oni prilagođavaju tome pa pokušavaju prenijeti drogu drugim putem, iz Zagreba, tvrdi glavni čovjek požeškog protukrijumčarskog odjela.

Inače, minimalna kazna za zlouporabu droga je tri godine zatvora.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI