Jedinstvena umjetnost: Kućni i vrtni ukrasi od gipsa

Dubravka Ciganović
(FOTO: Mario Nakić)

24.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 16433

- Požežani su vrlo zainteresirani za moje uratke, ali više gledaju nego kupuju, kaže Dubravka Ciganović iz Alilovaca, koja izlaže svoje rukotvorine u Malom salonu - suvenirnici Gradskog muzeja Požega.

- To su uglavnom kućni ukrasi od gipsa. Bojam ih također na specifičan način, oblažući ih salvetama. Ovdje su izloženi i radovi moje sestre, Đurđe Mazanik iz Kaptola. Obje se bavimo time, no ne može se od toga živjeti.

Njene vaze s umjetnim cvijećem, razni privjesci, kutije za nakit, pepeljare i vrtni ukrasi obiluju šarenilom i motivima iz prirode. I sama kaže da ne poznaje nikoga tko se još time bavi osim nje i njene sestre.


No, ne radi samo s gipsom nego i s drvetom. Male stolice za djecu i stolić ukrasila je prethodno obojanim salvetama. Sve izloženo u Malom salonu u Ulici Matice hrvatske može se kupiti, i to po zbilja niskim cijenama.


Izložba radova ovih dviju nadarenih sestara s područja općine Kaptol trajat će do kraja ožujka.

Pogledajte fotogaleriju njihovih radova


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI