Lipiku bod na vrućemu križevačkom terenu

NK Lipik
(FOTO: Mario Barać)

20.03.2011. | Mario Barać
Pregleda: 3095

Vrlo vrijedan bod osvojili su nogometaši «Lipika» na gostovanju u Križevcima kod istoimene ekipe odigravši bez pobjednika 1:1.
Iako je ova utakmica 20. kola odigrana u vrućoj i «na nož» atmosferi, uvjeti za igru su bili nenogometni, oštar i hladan vjetar, raskvašen teren i domaćini željni osvete za jesenski poraz 2:0 u Lipiku. I krenuli su grubo, no ostatak utakmice spasio je odlučni sudac Ivanović iz Slavonskog Broda koji je vrlo brzo oštricu domaćina otpio s nekoliko žutih kartona.
U prvom poluvremenu igralo se negledljivo, tvrdo i uglavnom na sredini terena, a najizgledniju priliku za vodstvo Lipika propustio je Šimun Krenek koji je pogodio vratnicu. Domaći na poluvrijeme ipak odlaze s prednošću. U posljednjim trenucima prvog poluvremena vjetar je kumovao greški Siniše Poleta, a nakon glavometa, domaći su poveli 1:0. U nastavku Lipik pritišće, a i kod drugog gola kumovao je vjetar. Grešku posljednje linije Križevaca iskoristio je u 80. minuti Mario Milašinović, najbolji strijelac lige, i izjednačio na konačnih 1:1.
«Ma svaki bod osvojen vani za nas je vrlo važan jer još uvijek matematički nismo osigurali opstanak, a još je vrijedniji jer smo ga osvojili kod direktnog konkurenta za opstanak», rekao je Milašinović, koji je zajedno s vratarom Zlatkom Šepovićem, ujedno i trener «Lipika». Zadovoljan je i stoga što Lipičani u ovoj utakmici nisu kartonirani pa bi komplenti trebali dočekati sljedeću vrlo važnu utakmicu koja je na rasporedu već 23. ožujka. U utakmici 21. kola u Lipiku će od 15 sati gostovati «Nedelišće», a Lipičanima u ovoj utakmici neće nedostajati motiva. U jesenskom dijelu poraženi su u Nedelišću s visokih 6:0, a Milašinović najavljuje da će im se u ovom susretu pokušati osvetiti. «Pobjedimo li u ovoj utakmici, slijedi nam gostovanje kod posljednje plasirane «Croatie» u Đakovu, pa vjerujem da ćemo u sljedeća dva kola osigurati opstanak i mirnije igrati u preostalim prvenstvenim utakmicama», naglašava Milašinović.
U konkurenciji 18 trećeligaških ekipa, «Lipik» je trenutno na 11. mjestu s osvojenih 27 bodova, 12 bodova više od posljednje plasirane «Croatie». I dalje je vodeća «Mladost» iz Cernika s 41 osvojenim bodom.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI