Policija plijeni: Kako uzgojiti i do deset sadnica godišnje

Zapljena marihuane
(FOTO: Mario Nakić)

20.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 12634

"Perspektivni" relativno mladi (32) poduzetnik s požeškog područja imao je, prema policijskim saznanjima, dosta šanse za uspjeh. No, nije imao sreće. U njegovom su stanu na Sajmištu prošlog tjedna službenici Policijske uprave požeško-slavonske našli 218 grama marihuane u PVC vrećicama i 20-ak lončanica s posađenim biljkama marihuane.

Zabrinjavajuće

- Zabrinjavajuća je činjenica da je marihuana sve popularnija među mladima, rekao je Željko Grgić, načelnik Krim-odjela PU požeško-slavonske.


Svi na marihuanu


Grgić je konstatirao kako se na našem području bilježi sve veća prisutnost teških droga - heroina i kokaina, no policija i dalje sve svoje napore usmjerava u borbu protiv konzumenata i uzgajivača marihuane.
- Znamo za desetak uzgajivača marihuane u zatvorenom i ima još barem 30 onih koji je uzgajaju na otvorenom prostoru.

Kako se to radi

Policija je novinarima pokazala zapljenu, a načelnik je objasnio kako se radi o sofisticiranom uzgoju, a ovaj "poduzetnik" je čak puno uložio u biznis.
- Uzgajao je biljke u zatvorenom ormaru u koji je ugradio ventilaciju i neonsko svjetlo. Biljke je prskao posebnim gnojivom koje je nabavljao putem interneta. Ukupna vrijednost pronađenog alata za umjetni uzgoj marihuane mogla bi doseći i 10.000 kuna, a s takvom je opremom moguće uspješno posaditi i do 10 uzgoja godišnje, bez obzira na vanjske vremenske uvjete, ustvrdili su u policiji.

Ovdje pogledajte fotogaleriju zaplijenjene robe i potrebnog alata koji je policija izložila novinarima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI