Požeške rukometašice igraju u Bjelovaru i Slavonskom Brodu

Krunoslav Pranjić
(FOTO: Bojan Miščević)

18.03.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 3874

Dvadeset i jedna djevojka škole rukometa ŽRK Kutjevački podrum natječe se u Bjelovarsko-bilogorskoj Županijskoj ligi, a djevojke starijeg uzrasta, tzv. druga ekipa, natječe se u Županijskoj ligi Brodsko-posavske županije, rekao je glavni trener kluba Krunoslav Pranjić.

- Nebriga i opća nezainteresiranost za budućnost rukometa i sporta općenito, te loša raspodjela novca unutar Požeškog sportskog saveza glavni su razlozi ovog katastofalnog i nelogičnog stanja - dodaje Pranjić.

Izlaz vidi u osnivanju školsko-sportskih klubova po uzoru na američke koledže čime bi se stavilo u funkciju i novoizgrađene dvorane u sklopu osnovnih škola.


- Nepostojanje Županijske lige Požeško-slavonske županije nije propust Požeškog sportskog saveza, već odgovornost leži na lokalnoj samoupravi - rekao je Marijan Rudež, glavni tajnik županijskog ogranka Hrvatskog rukometnog saveza.Troje ljudi je dovoljno za osnovati udrugu koja se registrira u pojedinoj općini na temelju koje je moguće zatražiti registraciju u rukometnom savezu i registrirati klub, međutim takvih građanskih inicijativa na lokalnoj razini nema, iz toga izvlačeći zaključak da nema ni interesa za ovaj sport- zaključuje Rudež.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI