Planinari sami iskrampali kanalizaciju na Lapjaku

Radovi na Planinarskom domu Lapjak
(FOTO: Davor Subić)

17.05.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 2782

Pripadnici planinarskog društva Sokolovac iz Požege proteklog su vikenda imali pune ruke posla. Na dvodnevnoj radnoj akciji iskopali su kanale i položili cijevi te tako sami napravili novu komunalnu odvodnju iz Planinarskog doma Lapjak, koji je u njihovom vlasništvu.
Planinarski dom koji ja izgrađen 1958. godine zadnjih se godina temeljito obnavlja, a po najavama uskoro bi donji dio mogao biti i završen.

Uštedjeli 30.000 kn

- Stavili smo kompletno novu kanalizaciju u dužini 55 metara i spojili je na objekt Lapjak. Ovom akcijom 10 pripadnika Društva uštedjelo je 30.000 kuna, a materijal smo platili 4.000 kuna - rekao je za 034portal Davor Subić, dopredsjednik HPD Sokolovac.


Kafić će dati u najam


Planinarsko društvo do ljeta planira u donjem dijelu objekta postaviti 500 četvornih metara keramičkih pločica kako bi osposobili restoran i kafić te ga natječajem ponudili u zakup.
- Čim skupimo sredstva, planiramo urediti i prvi i drugi kat Doma. Na prvom katu je predviđeno 12 dvokrevetnih soba svaka s vlastitim sanitarnim čvorom, a na drugom katu višekrevetne sobe sa zajedničkim sanitarnim čvorom.

Najstarija udruga građana

- Od Grada i Županije nam kapne neki novac, no rijetko i za svaku kunu moramo moliti i kumiti - kaže Subić.
HPD Sokolovac je najstarija udruga građana u Požegi, trenutačno broji 150 članova, a sam Planinarski dom Lapjak se nalazi u Parku prirode Papuk, tridesetak metara poviše veličkih bazena. Sve to odlični su preduvjeti da jednoga dana Dom počne služiti svojoj iskonskoj svrsi - smještaju planinara i gostiju koji obilaze Papuk i naš kraj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI