Srušio se sustav Agencije za poljoprivredne poticaje

Red ispred Agencije za poljoprivredne poticaje u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

12.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4317

Prema dojavi čitatelja, jučer su poljoprivrednici morali čekati "od 7 do 18 sati" na red da predaju zahtjev za poticaje u Pakracu jer se Agenciji za poljoprivredne poticaje srušio sustav na internetu.

Pad sustava i jučer i danas

Provjerili smo informaciju i doznali kako je tijekom zadnja dva dana, pred sam kraj roka do kada seljaci trebaju predati zahtjeve za poljoprivredne poticaje, došlo do pada sustava na državnoj razini. Sustav se, dakle, srušio i danas, iako su nas u Agenciji uvjeravali kako je taj problem riješen i kako su samo "računala bila par sati usporena".


Vraćaju ih zbog papira

U zgradi Državne uprave u Požegi, pred uredom Agencije za poljoprivredne poticaje danas se također stvorio red. Ljudi tvrde da čekaju satima, a kad sustav proradi onda ih pet-šest uspije predati, pa onda sustav opet padne...Također su nam rekli i kako su mnogi od njih odbijeni zbog nedovoljne dokumentacije i pretjerane birokracije, pa se moraju vraćati te da zbog toga nije bilo moguće predati zahtjev ranije.


Čekamo odgovor Agencije

Tijekom cijelog prijepodneva bezuspješno smo pokušavali ostvariti telefonski kontakt s požeškom ispostavom Agencije za poticaje (broj 034/290-153), ali se nitko nije javljao. Konačno su se, oko podneva, odlučili podići slušalicu, da bi nam rekli kako ovdje ništa ne mogu reći i da se obratimo u Zagreb.

U Agenciji za poljoprivredne poticaje u Zagrebu kazali su nam da pošaljemo pismeni upit. Iz redakcije 034portala jutros im je poslan upit i čekamo odgovor.

Još jedan dan

Sutra je još zadnji dan za poticaje. Bit će zanimljivo ako se opet ponovi isti "pad sistema".


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI