Mehanizacija, proizvodi i okrugli stolovi na 9. Vino - kapu

Vanjski dio sajma predviđen je za mehanizaciju, dok će u dvorani osnovne škole biti izloženi proivodi koji će smoći i degustirati
(FOTO: Arhiv)

06.05.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3493

Pregršt je zanimljivih događanja na najvećem do sada Vino - kapu, sajmu poljoprivredne mehanizacije i proizvoda koji se devetu godinu za redom održava u Kaptolu. Prema riječima člana organizacijskog odbora sajma Josipa Soudeka u Kaptolu sutra i prekosutra izlaže 150 tvrtki i poljoprivrednika iz županije i cijele Slavonije.

Mehanizacija i proizvodi

Već sutra (subota) nakon otvorenja sajma u 11 sati održava se okrugli stol s temama proizvođačke organizacije u sektoru voća i povrća te certificiranje proizvodnje na principu "Global - gap". Na otvorenom dijelu sajmu uz kaptolačku osnovnu školu bit će izložena poljoprivredna mehanizacija i oprema koju zainteresirani mogu i kupiti po povoljnijim izlagačkim cijenama. Isto tako u zatvorenom dijelu sajma u sportskoj dvorani škole posjetitelji mogu razgledati i degustirati domaće proizvode, a biti će upriličena i izložba etno sela Stara Kapela.


Ocjenjivanje vina


Subotnji dan sajma završit će dodjelom odličja i diploma županijskog ocjenjivanja vina. U kategoriji bijelih vina zlatno odličje primit će Vina Markota iz Pleternice za Graševinu Starac te Branko Jakobović iz Vetova također za Graševinu.
Zlatne medalje u kategoriji crnih vina primit će četiri proizvođača sa šest vina - Veleučilište u Požegi za Syrah Barrique berbe 2009., Vinogradarstvo i podrumarstvo Krauthaker za Pinot crni i Syrah berbe 2008., Vinarija Bartolović za Crveni cuvee i Merlot berbe 2009. te Obrtna radnja Ceco za Pinot crni.

Smotra folklora

U nedjelju se u sklopu sajma u 15,30 sati održava 1. smotra folklora  "Šokačko se kolo vije" na kojoj će nastupiti devet kulturno umjetničkih društava iz regije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI