ʺSvrha prireza ostaje kupovina glasova, a ne razvojʺ

Nino Smolčić tražit će odgovorno trošenje novca Požežana
(FOTO: Vjeran Blašković)

02.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3649

"Bezidejnost, bahatost, izostanak vizije", riječi su kojima je oporbeni gradski vijećnik Nino Smolčić (HSLS) opisao jutrošnju sjednicu Gradskog vijeća grada Požege. Njegov prijedlog da se na dnevni red uvrsti rasprava o prirezu i da se počne trošiti namjenski za razvoj odbijen je pa je odmah po završetku sjednice sazvao konferenciju za medije.

Pročitajte odluke s današnje sjednice Gradskog vijeća.

- Bila je to samo protokolarna sjednica. Svi strukturni problemi značajni za razvoj Požege, među kojima su prometna izoliranost, visoka nezaposlenost, premalen broj radnih mjesta u realnom sektoru, nepostojanje kapitalnih investicija i mnogi drugi ostaju bez rasprave, kazao je Smolčić.


- Nismo tražili da se prirez prestane plaćati, nego samo njegovo stavljanje u funkciju razvoja, funkciju kapitalnih investicija, funkciju podizanja zaposlenosti, funkciju podizanja ukupne kvalitete života. Znate što su vijećnici odlučili? Odlučili su prijedlog odbiti bez rasprave. Time su vijećnici poručili javnosti: "Mi  nismo zreli i sposobni da o tome odlučujemo". Odbijanjem prijedloga novac građana i dalje će se trošiti nenamjenski, odnosno gradonačelnik će ga nastaviti trošiti za kupovinu glasova, a ne za razvoj, ustvrdio je Smolčić.


Njegov prijedlog podržali su drugi oporbeni vijećnici, ali je SDP-ova većina u Vijeću odlučila da o toj temi nema potrebe raspravljati.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI