Maša Kolar i Zoran Marković ostavili publiku bez daha

Predstava za Međunarodni dan plesa u Gradskom kazalištu
(FOTO: Mario Nakić)

30.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6881

"Možemo plesati sami i možemo plesati zajedno. Možemo dijeliti što nas čini istima, što nas čini različitima. Za mene je ples način razmišljanja, poveznica među ljudima. Veza između neba i zemlje", dio je poruke koju je na početku obilježavanja Međunarodnog dana plesa u Gradskom kazalištu pročitala organizatorica događaja, požeška plesačica i plesna pedagoginja Ilijana Lončar.

Svjetske predstave, a malobrojna publika

Tek stotinjak Požežana došlo je sinoć (petak) pogledati vrhunsku plesno-scensku priredbu u tri dijela, tri plesne minijature. Poveznica svim predstavama je glavna glumica, profesionalna višestruko nagrađivana plesačica Maša Kolar. Ona je skupa sa svojim suradnicima sinoć pokazala požeškoj publici kako predstave mogu biti zanimljive i napete bez verbalnog dijaloga. Priča može biti ispričana bez govora. Ples može biti savršen način komunikacije i način na koji ljudi izražavaju sreću, bol i tugu. Tomu nas iz godine u godinu uči Ilijana Lončar predstavljajući Požežanima plesne predstave za Dan plesa. Ovo je deseta godina u nizu, a ovogodišnji gosti su itekako veliki u svijetu kulture i plesa, školovani i nagrađivani po cijeloj Europi.


Nisu ih pustili s bine


Najveće oduševljenje publike izazvala je zadnja predstava "Bonet", u kojoj su glumili Maša Kolar i Zoran Marković, kojemu je to ujedno bio oproštajni nastup. Požeška publika je pokazala, iako možda nije mnogobrojna, da ima sve razvijeniji ukus i u plesnoj umjetnosti te može prepoznati vrhunska djela. Na samome kraju, publika dugim pljeskom nije pustila glumce s pozornice.

Izložba "Mi plešemo"

Usporedno s kazališnim predstavama, u Galeriji Ciraki otvorena je izložba fotografija Željka Milakovića, Požežanina koji je tijekom zadnje četiri godine snimio čitav niz vrhunskih fotografija Plesne radionice Ilijane Lončar. Izložba se zove "Mi plešemo" i bit će otvorena u predvorju Gradskog kazališta do 8. svibnja.
Pogledajte fotogaleriju s izložbe


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI