Grad se odriče prvokupa kulturnih dobara

Gradska kuća u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

29.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3390

Grad Požega odreći će se prava prvokupa kulturnog dobra za dvije nekretnine u središtu grada. To je odluka koja će se u ponedjeljak u 7 sati naći pred gradskim vijećnicima na 13. sjednici Gradskog vijeća Požege.

U Ulici Matije Gupca i na Trgu Sv. Trojstva

Radi se o stanu u Ulici Matije Gupca, kućni broj 1, koji je u vlasništvu jednog Osječanina. Vlasnik prodaje stan za 55 tisuća eura. Grad Požega će se odreći prava prvokupa, jer nema interesa za ovu nekretninu. Ista je stvar i s poslovnim prostorom na Trgu Svetog Trojstva, koji je u vlasništvu Požeške doline d.d. i Vlade Šipoša. Prodaje se za 4,2 milijuna kuna. Grad će se, ukoliko vijećnici potvrde odluku gradonačelnika, odreći prava prvokupa i kod ove nekretnine.

Prodaja poljoprivrednog zemljišta


Gradonačelnik ponovno predlaže Gradskom vijeću davanje na korištenje Dječjeg odmarališta u Baškoj Ženskom košarkaškom klubu Požega. Raspisat će se javni natječaj za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Komušine, Donjih Emovaca, Štitnjaka, Laza Ćosinih, Škrabutnika i drugih mjesta na području Grada.


Vijećnici će raspravljati o Nacrtu konačnog prijedloga Izmjena i dopuna Prostornog plana Požeško-slavonske županije i o korištenju proračunske zalihe tijekom prvog tromjesečja 2011. godine.

Neće biti riječi o prirezu?

Oporbeni vijećnik Nino Smolčić (HSLS) najavio je da će tražiti da u dnevni red uđe i rasprava o korištenju sredstava koja Grad prikuplja od prireza, ali i sam Smolčić sumnja da će SDP-ova većina prihvatiti njegov prijedlog tako da se o tome vjerojatno neće govoriti na Vijeću.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI