U svibnju se nastavljaju radovi na potoku u Vinogradskoj

Vinogradska ulica u Pleternici
(FOTO: Mario Nakić)

28.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5568

"Možete li saznati kod nadležnih službi Hrvatskih voda ili Grada Pleternice kada će se dalje nastaviti radovi na uređenju potoka Dol?", pitao je čitatelj putem 034aktiva, stanovnik Vinogradske ulice u Pleternici.

Hrvatske vode uložile 2,5 milijuna kuna

- Radovi na potoku su započeti prošle godine prvenstveno na inicijativu Grada Pleternice. Hrvatske su vode u uređenje korita uložile 2,5 milijuna kuna. Međutim, zbog žalbe na provedeni javni natječaj i izabranog izvođača radova, a to je Presoflex gradnja, morali smo poštivati pravnu proceduru i pričekati s nastavkom radova. Sada je sve čisto i žalba jedne zagrebačke firme je odbijena, tako da uskoro možemo očekivati nastavak radova, vjerujem već u svibnju. To znači da bi do početka ljeta svi radovi na uređenju korita već bili gotovi, rekao je Miroslav Taborski, voditelj požeške ispostave Hrvatskih voda za 034portal.


Grad objavio natječaj za izvođača radova


Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice, kaže kako je već u tijeku javni natječaj za izvođača radova na rekonstrukciji Vinogradske i izgradnji sustava odvodnje.
- Nakon uređenja potoka, što je investicija Hrvatskih voda, Grad Pleternica će moći krenuti s radovima na samoj cesti i na sustavu kanalizacije, najavila je Jozić.

Stanovnici žele rješenje za odvodnju

Na samom mjestu događaja, u razgovoru sa stanovnicima Vinogradske saznajemo kako oni jedva čekaju uređenje potoka i sustav odvodnje. Kažu, njima je primarna želja da se kanalizacija iz kućanstava više ne ispušta u potok, a to će najavljenom rekonstrukcijom konačno biti riješeno.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI