Proslava uz motocross i koncert Najboljih hrv. tamburaša

Pakrac
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

28.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5048

Početkom svibnja Pakrac i Lipik će obilježiti obljetnicu vojno-redarstvene akcije "Bljesak" u kojoj je prije 16 godina oslobođen, uz Okučane, i dotad okupirani dio Požeško-slavonske županije.

Atraktivna utrka u Matkovcu

U nedjelju će stoga na spomen-obilježjima i grobljima u Lipiku i Pakracu lokalni i županijski dužnosnici položiti vijence u spomen na poginule branitelje, a organizirani su već tradicionalni turniri u šahu, sportskom ribolovu i motocrossu. Ono najvažnije, natjecanje u motocrossu na stazi Matkovac u Prekopakri, najavljeno je s početkom u 13 sati i trajat će cijelo popodne. Kao i svake godine, ondje će gostovati brojni motoklubovi iz cijele zemlje.


Tribina o Domovinskom ratu


Dva dana kasnije, u utorak 3. svibnja, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata za područje Pakraca i Lipika organizira javnu tribinu o akciji Bljesak i Domovinskom ratu. Ona će se održati u hrvatskom domu "Dr. Franjo Tuđman" u 11 sati, a govorit će akademik Ivica Kostović, dr. Ante Nazor te generali Željko Sačić i Đuro Dečak. Govornici će se dotaći i aktualnog stanja u zemlji, a građani su pozvani da na kraju postavljaju pitanja i sudjeluju u tribini.

Tamburaški koncert za pritvorene Pakračane

U utorak navečer će u istom domu biti održan dobrotvorni koncert Najboljih hrvatskih tamburaša (nekadašnji Zlatni dukati). Početak je u 20,30 sati, cijena ulaza 20 kuna, a kompletan prihod od prodaje ulaznica namijenjen je obiteljima pritvorenih branitelja s pakračkog područja: Tutić, Ivezić i Poletto, koji trenutačno očekuju skorašnje izricanje presude suda u Osijeku zbog zločina počinjenih u Marinom Selu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI