Zahvaljujući registraciji policija mu pronašla bicikl

Start rekreativne vožnje po Požeškoj gori
(FOTO: Vjeran Blašković)

08.09.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6279

Ukrali su mi bicikl u zgradi ispod stepenica koji je bio zavezan sajlom za ogradu stepeništa. Prerezali su sajlu i stavili ga valjda u kamion i odvezli. Zahvaljujući registraciji bicikla (koja je besplatna), policija ga je pronašla i vratila mi bicikl koji za mene znači puno, on mi je dao 10 godina života, priča Vinko Lešić.

- Bicikl kojega sam platio 2.800 kuna lopov je prodao u Grabarje za 70 kuna! U zgradi je pored moga malo boljega bio i lošiji bicikl, no njega nisu ukrali. Bicikl mi znači puno, imam ugrađene dvije premosnice i nije mi nikakav problem odvesti se do Velike, ispričao je Lešić na početku trodnevnog obilježavanja 10 godina Brdsko-biciklističkog kluba Požega.


Podrška biciklistima


U Lermanovoj ulici policija je tom prigodom vršila besplatnu registraciju bicikala prilikom čega su upozoravali na sigurnost vožnje biciklom, posebno za one mlađe od 16 godina. Oni na biciklu u prometu ne smiju biti bez obvezne zaštitne kacige, kao i odrasli moraju se pridržavati propisanog načina obilježavanja bicikala. Tako su obvezni prednje i zadnje svijetlo te između žica na kotaču tzv. mačje oči (katadiopteri). U okolnostima smanjene vidljivosti, potrebno je nositi reflektirajući prsluk. Mlađi od 9 godina sukladno zakonima ne bi smjeli uopće biciklom u promet, a s navršenih 9 mogu u pratnji osobe starije od 16 godina.



Sin Svan i tata Mihael Rukavina

Predsjednik kluba Dinko Zima poveo je okupljene rekreativce na vožnju po Požeškoj gori, na koju su se uputili i najmlađi, ali u sjedalici.
- Sin Svan i ja ćemo samo do Vrhovaca, nećemo dalje po makadamu, asfaltom ćemo se vratiti u grad, rekao nam je Mihael Rukavina. Najstariji izloženi bicikl u Lermanovoj bio nedavno renovirani bicikl Rajka Smiljanića iz 1925. godine. Rekao je kako su na njemu prilikom restauracije upotrebljeni sve originalni dijelovi do kojih je bilo teško doći, ali trud se isplatio.

Proslava 10-godina rada BBK Požega nastavlja se sutra u 11 i 13 sati kada je na gospodarstvu Zlatni lug zakazana utrka biciklističke lige, dok će u ponedjeljak s u 19 sati u Art kinu Požega biti projekcije filmova na temu biciklizma.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI