Zbog nestašice vode Komunalac opet uvodi redukciju

Voda - ilustrativna fotografija
(FOTO: PIXSELL)

30.08.2012. | Mario Barać
Pregleda: 3397

Iako je kiša u nedjelju donekle popravila stanje vodnih rezervi na području Pakraca i Lipika, u protekla 4 dana te su rezerve potrošene, dotok vode je ponovo pao pa iz „Komunalca“ za sutra najavljuju ponovno uvođenje mjere redukcije opskrbe pitkom vodom.

Prema riječima Zdravka Vostrija, tehničkog direktora „Komunalca“, dotok vode je jutros u Šumetlici pao na svega 19 litara po sekundi što je nedovoljno za normalnu opskrbu.

Raspored za sutra


Zato će sutra (petak) od 8 pa sve do 22 sata bez vode ostati cijelo naselje Prekopakra, pakračke ulice Tina Ujevića, ZNG, Marina Držića, Basaričekova, Mate Lovraka, Grigora Viteza, Ivana Meštrovića, Marinkovac, Krndija, Vinka Rehaka, Ivana Gorana Kovačića, Kneza Domagoja i Alojzija Stepinca.


U Lipiku će sutra u istom vremenu bez vode biti domaćinstva u ulicama Stjepana Radića, Jadranska (do mosta), Miroslava Krleže, Augusta Šenoe, Petra Svačića, Marije Terezije, Tržnica Lipik, zgrade u Slavonskoj ulici na kućnim brojevima 32,34, 36 i 38, zgrada u Udinskoj ulici na broju 2, te Lipička ulica u Filipovcu.

Neki nemaju vode već danas

- Razmišljali smo da već danas krenemo s redukcijom, ali smo odlučili da je prolongiramo za sutra. Ipak, zbog slabijeg dotoka vode, ali i zbog toga što se radi o ulicama u takozvanim višim gradskim zonama, već danas će bez vode biti stanovnici ulica Kragujski put, Šeovački put, Veberov sokak, Bijeli Put, Sedlar i Slavonska, a moguće je da bez vode ostane i dio Vinogradske ulice. Ponovno nas može spasiti samo kiša, rekao je Vostri.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI