Stanovnici Jelačićeve: Povjerovat ćemo kada vidimo

Ulica Bana Jelačića u Pleternici
(FOTO: Bojan Miščević)

18.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 10832

Državna cesta između Pleternice i Vesele bit će rekonstruirana ove godine, najavila je Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice. Takav je barem plan Hrvatskih cesta za ovu godinu. U rekonstrukciju će biti uloženo 9,4 milijuna kuna.

Pleterničanima je važnije što će time Ulica bana Jelačića konačno dobiti nogostup s obje strane, punom dužinom ceste, a problem kanalizacije i odvodnje će također biti riješen. Tako je najavila pleternička dogradonačelnica.

Ne vjeruju obećanjima


Stanovnici Ulice bana Jelačića ne vjeruju više nikakvim obećanjima, dok ne budu vidjeli radove svojim očima. Kažu, već dvadesetak godina čekaju da se njihov dio grada priključi civilizaciji. Njihova ogorčenost je razumljiva, s obzirom da u većem dijelu ulice kanalizacija putuje otvorenim kanalom između kuća i ceste, odmah ispod prozora.


"Mogli bismo držati svinje"

- Kada malo zatopli, postaje neizdržljivo. Pogledajte kako to izgleda, u tome bismo mogli držati crne slavonske svinje, kaže Ivanka Katanić, stanovnica Ulice bana Jelačića.
Njen susjed Mate Drašković kaže da nije nikada izgubio nadu.
- Vjerujem u sve jer želim vjerovati, ali stalno tako obećavaju.
- Ljeti je nemoguće prozor otvoriti. Daj Bože da konačno to riješe, kaže Marica Sedlić.

Svi žele isto

I mnogi drugi stanovnici Jelačićeve u Pleternici dijele mišljenje navedenih susjeda. Svi s nestrpljenjem očekuju da njihov gorući problem, koji je evidentan već čitav niz godina, bude konačno riješen. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI