Gradonačelniče, i ova djeca trebaju igralište!

Djeca traže igralište u svom naselju
(FOTO: Mario Nakić)

30.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 11713

"Zbog nedostatka prostora namijenjenog za igru i rekreaciju, djeca u ovom dijelu grada igraju se uglavnom na cesti. To je opasno i nije primjereno, nedostaje nam dječje i malonogometno igralište kao u drugim stambenim naseljima", rekao je Pero Pandža, stanovnik Ulice Viktora Ivičića na području požeškog stambenog naselja Varelovac.

U njegovu susjedstvu nalazi se groblje pored kojeg je dobar dio neiskorištenog zemljišta, za koje se pretpostavlja da je gradsko. Ono bi, prema mišljenju stanovnika, moglo biti pogodna lokacija.

- Svi imaju igralište: Jagodnjak, Štitnjak, Babin vir, Sajmište...Samo Varelovac nema - napominje njegov 12-godišnji sin Marsel.


Po uzoru na djecu i mlade sa Sajmišta, koji su pokretanjem inicijative za igralištem uspjeli izboriti izgradnju mini pitch igrališta koje je potom gradonačelnik Zdravko Ronko otvorio dan prije mjesnih izbora, djeca s područja Varelovca obratila su se 034portalu sa zahtjevom za istim. I oni zaslužuju mjesto za igru. Međutim, teško je očekivati izgradnju igrališta kad im glavna ulica tek treba dobiti asfalt.


- Naravno da nam je potrebno igralište, a najbolje bi nam došlo mini pitch, kao u drugim naseljima. Ovako nam je najbliže igralište tek u kilometrima udaljenom Štitnjaku - dodaje 14-godišnji Marko Špiranec.

Upit smo poslali u Ured gradonačelnika i uskoro očekujemo odgovor.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI