Dvije strane: Napuštaju li članovi masovno HNS?

Stjepan Roland, Dejan Jozičić, Dalibor Klajn i Stjepan Nemeth
(FOTO: Mario Nakić)

25.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12303

Nastavljaju se prepucavanja između bivših i sadašnjih članova i lokalnih dužnosnika u Hrvatskoj narodnoj stranci.

Stjepan Nemeth, nekadašnji predsjednik i tajnik Županijske organizacije HNS-a javio se u redakciju 034portala i dostavio nam dopis koji je kutjevačka podružnica poslala središnjici stranke u Zagreb, a na kojem je i popis članova koji istupaju.

Skoro cijela kutjevačka podružnica


- Ovo je dokaz da su Tomislav Pečur (op.a. sadašnji predsjednik županijske organizacije) i Damir Kovačević (op.a. sadašnji predsjednik požeške podružnice) iznijeli neistine kazavši kako ne znaju ni za kakvo masovno iščlanjivanje - tvrdi Dalibor Klajn, donedavni tajnik podružnice HNS-a grada Kutjeva. Samo iz njegove podružnice je, prema tom dopisu, iščlanjivanje zatražio 61 član.



Dopis upućen u središnjicu HNS-a u kojem se traži ispisivanje za 61 člana s kutjevačkog područja, njihovi potpisi i potvrda iz pošte o primitku pošiljke

To nam je potvrdio i Stjepan Roland, donedavni predsjednik HNS-a podružnice Kutjevo te Dejan Jozičić, član Nadzornog odbora. Svi su oni skupa s Nemethom prešli u Hrvatske laburiste. Nemeth kaže da je s požeškog područja stranku napustilo 40-ak ljudi, pa bi brojka od 100 prebjega mogla biti i veća.

- Najmanje 40 posto članstva HNS-a s područja Požeško-slavonske županije napušta stranku. Veći dio prelazi laburistima, a manji broj je prešao u HDSSB - dodaje Nemeth.

Pečur: Nitko nije donio člansku iskaznicu da se iščlani

Međutim, aktualni županijski predsjednik Tomislav Pečur ostaje pri svojoj izjavi.

- Jedini legitimni način istupanja iz stranke je da član osobno donese člansku iskaznicu i potpiše ispisnicu. Tako je to prema našem statutu, a do dan-danas meni ni gospodinu Kovačeviću nitko nije donio člansku iskaznicu i zatražio istupanje. Jesu li se oni učlanili u još neku stranku, to mi ne znamo, ali službeno svi su još uvijek članovi HNS-a i nitko se nije iščlanio - odgovorio je Pečur.

Pečur ne zna statut svoje stranke?

Na službenoj stranici HNS-a objavljen je Statut u kojem, između ostalog, piše: "Članstvo u HNS-u prestaje: ...učlanjenjem u drugu političku stranku sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, bez odobrenja Predsjedništva Stranke..."

Ako je vjerovati tom statutu, onda su svi koji su se učlanili u druge stranke bez prethodnog odobrenja središnjice uistinu napustili HNS pa je Nemeth bio u pravu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI