Stanovnici upozoravaju na zaraslu ruševinu u susjedstvu

Mladen Ivezić ispred ruševine zarasle u šikaru
(FOTO: Mario Barać)

23.07.2012. | Mario Barać
Pregleda: 9220

Ulica Alojzije Stepinca ili popularnije "Crkvena ulica" jedna je od najljepših u Lipiku, ali u njoj nije sve idealno. Stanovnici gornjeg dijela ulice upozoravaju na ruševinu uz koju godinama žive, a koja među njima sve više izaziva i gađenje i strah.

- Ovo je prava džungla uz kakav mi krš živimo. U toj džungli ima svakakvih životinja, od zmija, guštera, lisica i lasica do štakora, samo što nema majmuna, ali majmuni smo mi koji živimo oko nje. Već godinama je tako, ali sada je dosta, upozorava Mladen Ivezić koji stanuje u susjedstvu.

Osim njegove i obitelji njegovog brata, istu sudbinu dijele i obitelji Ježabek, Horvat, Šebalj, Stokić, Ljevaković, Matijević, a svi jednoglasno upozoravaju da ruševina na kućnom broju 71 postaje i velika prijetnja kao potencijalni izvor zaraze.


Kad bi barem počistili šikaru


Tvrde da ne žele nikakve sukobe, već samo živjeti u normalnom okruženju što posljednjih godina nije slučaj.

– Barem da se ova šikara prokrči i očisti, ako se veće ne može ukloniti ruševina. U ovom dijelu Lipika živi više od 10 djece koja moraju biti posebno oprezna u igri jer su izložena opasnosti. Godinu dana pregovaramo s gradskim službama i svjesni smo da se ne može poduzeti ništa bez dozvole vlasnika. Ali pitamo se kako to da se s vlasnikom još nije stupilo u kontakt, a ispred ruševine je broj telefona budući da ovu parcelu vlasnik prodaje. Znam da je vlasnik bio u Lipiku početkom godine, ali nikakav odgovor iz Grada još nismo dobili, kaže Ivezić.

Zmije u dvorištima i na terasama

Stanovnici Crkvene su ogorčeni što se vodi računa o svemu i svačemu, ali o njihovom problemu ne pa sve češće u svojim dvorištima, čak i na terasama nailaze na zmije. Moraju paziti da su im kućna ulazna vrata stalno zatvorena.  

- Uredno plaćamo komunalnu naknadu pa stoga i mi zaslužujemo normalno životno okruženje, a ne da živimo uz ovakvu džunglu koju sve češće neodgovorni koriste za bacanje smeća. Tako je nedavno netko na ovu parcelu bacio i životinjsku lešinu. Od rata je prošlo više od 20 godina i nemoguće je da se do danas ništa nije moglo poduzeti, tvrdi Ivezić.

U Gradu rade na rješavanju problema

U Gradu Lipiku nismo uspjeli doći do komunalnog redara koji je na godišnjem odmoru, ali nam je Albert Menegoni, pročelnik Odjela za graditeljstvo i komunalne poslove rekao kako imaju evidenciju ruševina u gradu i kako rade na njihovom uklanjanju koliko im to dozvoljavaju sredstva, ali i dopuštenja vlasnika.   


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI