Pleternički razred otpao jer djeca žele biti bliže svojoj generaciji

Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije
(FOTO: Vjeran Blašković)

18.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9009

Na prvom se upisnom roku u požešku Gimnaziju upisalo 24 učenika s pleterničkog područja, ali samo osmero njih prijavilo se za dislocirano odjeljenje u Pleternici. Budući da ovakav trend pokazuje kako velik odaziv za pleterničko gimnazijsko odjeljenje neće biti pokazan ni na drugom roku, već se traži alternativno rješenje ili izlazna strategija.

- Bodovni prag nećemo spuštati pa je izvjesno očekivati da neće biti dovoljan broj prijavljenih u Pleternici. Tražit ćemo od Ministarstva da nam dopusti proširenje postojećih odjeljenja i upisane u Pleternici prebaciti u Požegu - rekao je Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije u razgovoru za 034portal.

Iako bi dislocirano razredno odjeljenje smanjilo troškove puta i vrijeme provedeno na putovanje učenicima s pleterničkog, čaglinskog i kutjevačkog područja, većina učenika nije prepoznala ovu prednost nego je ipak izabrala pohađati srednju školu u udaljenijoj Požegi. Ravnatelj Bucić kaže da ima više razloga.


- Izdvojeno odjeljenje je novost za naše stanovništvo. Slično se pokazalo u Varaždinskoj županiji, gdje su prve godine isto imali probleme pri popunjavanju takvog školskog odjeljenja. Učenici žele biti bliže svojoj generaciji, i to je razlog zašto biraju Požegu. Iz Brodsko-posavske županije očekivali smo također prijave, no nitko se nije prijavio. Ove smo godine općenito imali manji broj prijava nego lani - ustvrdio je Bucić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI