Varalice ugostiteljima prodaju pretplatu na lažni Vjesnik

Trg Svetog Trojstva
(FOTO: Mario Nakić)

14.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3075

Novi su se prevaranti pojavili u Požegi, saznajemo od ugostitelja u samom centru grada. Dolaze vlasnicima restorana, kafića i objekata brze prehrane i glume novinare želeći napisati priču o njihovom lokalu.

Laskaju zagrebačkim naglaskom

- Došli su s idejom da napišu nešto o našem poslu. Mlađa žena i stariji muškarac. Nisam ih prije vidio, a govore zagrebačkim naglaskom. Rekli su da su novinari, raspitivali su se o našoj prodaji i pohvalili su našu hranu. Rekli su da rade za "Vjesnik" i tu su mi postali sumnjivi. Objasnili su, naime, da je to neki drugi Vjesnik, a čak su i pokazali neke otisnute novine.


D.o.o. i nisu u sustavu PDV-a


Nakon što sam ih počastio, ponudili su mi da se pretplatim na njihov list. Žena mi je izvadila nešto što izgleda kao, ali sigurno nije R1 račun s cifrom od 700 kuna. Na pečatu je pisalo "d.o.o.", a rekli su mi da nisu u sustavu PDV-a. Isto tako, OIB firme im ne piše na pečatu.

Oprez, možda su još tu!

Sve mi je to bilo sumnjivo. Nazvao sam neke prijatelje, koji su mi ispričali da su i njih jučer posjetili. Oni su proživjeli isto. Nitko od nas nije nasjeo, ispričao nam je jedan požeški ugostitelj.

Zasad ove prevarante, koliko znamo, nitko nije prijavio policiji. Ne zna se jesu li još u Požegi, ali ugostitelji bi svakako trebali biti na oprezu i ne nasjedati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI