Traže ograđeni prostor za pse

Vjenceslav Jajčević u našoj redakciji
(FOTO: Vjeran Blašković)

14.04.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4771

U redakciju nam je došao Požežanin Vjenceslav Jajčević koji nas je informirao o građanskoj inicijativi koju je pokrenuo s nekolicinom ostalih sugrađana koji imaju pse. Sebe su nazvali "šetači pasa".

Oni su 17. ožujka u Grad Požegu uputili zanimljivu inicijativu koju je potpisao 20-tak šetača pasa iz Vukovarske ulice. U kratkom dopisu Gradu predlažu da se na livadi prekoputa starog Autobusnog kolodvora ogradi prostor 100 puta 50 metara na kojemu bi se mogli puštati psi.

Danas šetači pasa, kako kaže Jajčević, nemaju gdje pustiti svoje pse, a da se ne moraju voziti izvan grada. Dodaje da se nadaju pozitivnom odgovoru iz Grada.


Kaže kako slične parkove za pse ili ograđene prostore na kojima bi se psi socijalizirali bez brnjice i povodca postoje u nekim gradovima poput Zagreba ili Rijeke te kako bi Požega pozitivnim odgovorom na inicijativu pokazala brigu prema životinjama, ali i vlasnicima pasa koji svoje ljubimce iz opravdanih razloga ne mogu puštati u parkovima, nasipu Orljave i sličnim lokacijama.


Redakcija 034portala upit na ovu temu u Grad Požegu poslala je jučer, a ali do trenutka objave članka nije pristigao nikakav odgovor. Kada ga dobijemo javnost ćemo obavijestiti što o ovoj inicijativi misle u Gradu Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI