Tofrado u stečaju: Neizvjesna sudbina 150 radnika

Tofrado - ulaz u proizvodni pogon u Pleternici
(FOTO: Vjeran Blašković)

12.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 16449

Pleternička tvrtka Tofrado d.o.o. od jučer je u stečaju. Tako je odlučio Davorin Pavičić, stečajni sudac u Slavonskom Brodu nakon prijedloga koji je sudu uputio dosadašnji direktor Drago Lucić. Za stečajnog upravitelja imenovan je Jozo Perić iz Velike.

Tofrado je početkom 90-ih osnovao Franjo Lucić, sadašnji gradonačelnik Pleternice, saborski zastupnik i predsjednik požeško-slavonske organizacije HDZ-a. Tvrtka je zapošljavala oko 150 radnika, ali su mnogi od njih tijekom zadnjih mjeseci zbog problema s isplatom plaća dali otkaz ili su raskinuli ugovor sporazumno s poslodavcem. Poduzeće se bavi proizvodnjom i trgovinom različitog metalnog, građevinskog i vinogradarskog materijala i alata, te proizvodnjom bačvi od hrastovine.

Račun tvrtke u blokadi je od 30. studenog prošle godine, a trenutačni iznos u blokadi računa je oko 43 milijuna kuna.


Obveze prema dobavljačima su oko 24 milijuna, a potraživanja od kupaca iznose oko 11 milijuna. Nekretnine tvrtke također su opterećene dugovima. Strojevi, oprema i vozila koja se nalaze u popisu dugotrajne imovine vrijede oko 35 milijuna kuna.


Zbog nesposobnosti plaćanja, nepodmirenih obveza prema bankama i prezaduženosti donesena je odluka o pokretanju stečajnog postupka, stoji u rješenju Trgovačkog suda u Osijeku, Stalne službe u Slavonskom Brodu.

Stečajni upravitelj Jozo Perić zasad ne može ništa reći o budućnosti firme, dok ne snimi situaciju. Rekao je da će više znati sljedećeg tjedna.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI