Vjerovao GPS-u pa zaglavio na Psunju među minama

Ilustrativna fotografija - GPS
(FOTO: PIXSELL)

02.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 6004

Županijski centar 112 Požega zaprimio je u noći na nedjelju, pola sata prije ponoći poziv 31-godišnjeg vozača automobila koji se izgubio na Psunju i nije se više znao vratiti. Obaviješteni su članovi GSS-a Požega, koji su ga u roku sat i pol vremena pronašli kod mjesta Gornja Šumetlica na pakračkom području.

Prema riječima Dražena Mlinarića, pročelnika Gorske službe spašavanja, stanice Požega, 31-godišnjak je Golfom krenuo iz Malih Zdenaca prema Novoj Gradiški. Namjestio je postavke na GPS uređaju da ga vodi najbližim putem, a GPS ga je uputio na makadamski put preko Brezovog polja.

- Kada se našao na makadamskom putu, potpuno se izgubio. Shvatio je da je to minski sumnjivo područje. Naši dečki, koji su ga pronašli, kažu kako je djelovao prestrašeno, dezorijentirano i zbunjeno. Bio je presretan kada ih je ugledao - prepričao je Mlinarić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI