Juniori Papuka već tri sezone nisu doživjeli poraz

Juniori Papuka treću su godinu zaredom uvjerljivi pobjednici juniorskog županijskog prvenstva
(FOTO: NK Papuk)

22.06.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 13088

Juniori Nogometnog kluba "Papuk" Velika jedina su juniorska momčad u Slavoniji, a lako moguće i u cijeloj zemlji, koja već 3 sezone u nizu nije doživjela nijedan prvenstveni poraz. U zadnjoj su sezoni mladi igrači Papuka u 30 utakmica zabilježili 30 pobjeda s gol razlikom 280:20.

- To su dečki stari 16 do 18 godina, a njihovi su rezultati došli nakon našeg kontinuiranog rada s mlađim uzrastima i našom školom nogometa. Očekujemo i sljedeće sezone priliv novih, jednako kvalitetnih talenata - rekao je Damir Bognar, trener juniora i seniora u Papuku.

Među uspjesima valja istaknuti pobjedu u kupu protiv Croatije iz Sesveta i nakon toga minimalni poraz 1:0 u Osijeku protiv istoimenog kluba koji je ove sezone bio finalist juniorskog kupa.


Skoro svi juniori u Papuku igraju i za seniorsku ekipu, tako da svakog vikenda tijekom sezone igraju po dvije utakmice - jednu u subotu, drugu u nedjelju. Prema riječima Josipa Nikolaša, kapetana juniorske momčadi, njima to ne predstavlja problem.




- Dvije utakmice za vikend nisu prenaporne ako se tijekom noći odmorimo. Onda nam prva utakmica dođe dobro i kao uigravanje pred sljedeću - objasnio je Josip, inače student 1. godine Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku.

Najbolji strijelac među juniorima je Ivan Antunović koji je postigao 105 golova, a među ponajboljim igračima ističe se i Požežanin Matej Peharda.

- Imam 18 godina, planiram upisati fakultet, ali uz njega bih nastavio igrati. Želja mi je što dulje ostati u nogometu - rekao je Matej.

Veličku školu nogometa pohađa velik broj djece i mladih s područja cijele Požeštine. Razloga je više: osim što je škola besplatna, Velika ima već stvoren ugled i rezultate. Pionirske uzraste vodi Damirov brat Dalibor Bognar, inače trener seniorske momčadi pleterničke Slavije.

- Većina juniora će otići iz našeg kraja pa ne možemo računati na njih kasnije. Oni će upisati fakultete, otići u druge gradove, zaigrati za druge ekipe u višem rangu. Mi bismo igrom u seniorskoj ligi možda mogli izboriti ulazak u viši rang natjecanja, ali Velika nema gospodarstvo koje bi to moglo pratiti. Troškovi su preveliki - objašnjavaju treneri Dalibor i Damir Bognar.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI