Stiže toplinski val: Čuvajte se vrućina!

Trg Svetog Trojstva
(FOTO: Mario Nakić)

18.06.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3722

Zbog toplinskog vala koji meteorolozi najavljuju za sljedeća tri dana, Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije u priopćenju za medije upozorava građane na oprez i mjere zaštite od izloženosti suncu.

"Klonite se vrućine - izbjegavajte izlazak u najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati, izbjegavajte naporan tjelesni rad, ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu, rashladite tijelo (tuširanje ili kupanje u prirodnoj vodi), nosite laganu široku i svijetlu odjeću od prirodnih materijala, stavite šešir širokog oboda ili kapu i sunčane naočale, pijte redovito i dovoljno tekućine, izbjegavajte alkohol i napitke s previše kofeina i šećera, jedite češće manje obroke, izbjegavajte hranu bogatu bjelančevinama, rashladite svoj dom, koristite hladniji noćni zrak, smanjite količinu vrućeg zraka unutar stana, objesite mokre ručnike" - stoji u priopćenju iz ZJZ-a.

Brojevi za hitne intervencije su 194 (Hitna pomoć) i 112 (Centar 112).



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI