Pandžić osvojio prvo mjesto među rekreativcima

17.06.2012. | Mario Barać
Pregleda: 6042

Biciklistički klub „Titan“ ovog je vikenda na stazi nedaleko planinarskog doma Omanovac organizirao tradicionalnu, vrlo atraktivnu biciklističku downhill (spust) utrku koja se bodovala za međunarodne UCI C1 dobove te za hrvatski i slovenski kup. Stoga se za natjecanje na downhillu „Psunj 2012.“ prijavilo više od 140 natjecatelja iz Velike Britanije, Mađarske, Austrije, Irana, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, a njih 110 se može pohvaliti da je završilo utrku na tehnički i fizički vrlo zahtjevnoj stazi dugoj 1.860 metara ukupne visinske razlike 383 metra.

Među njima je i Požežanin Mihael Pandžić iz BBK Požega koji je osvojio 1. mjesto u konkurenciji 28 natjecatelja u rekreativnoj kategoriji.

Prvi usprkos padu


- Staza je odlično pripremljena, danas se još malo posušila i bila je idealna za vožnju. Zadovoljan sam nastupom i vremenom koje je moglo biti i bolje da na samom kraju nisam na posljednjem dropu izgubio kontrolu i pao. Ipak, uspio sam zadržati bicikl, pad nije bio težak, odmah sam se pridigao i došao do cilja, rekao je Mihael koji je 2009. na staroj downhill stazi na Omanovcu doživio težak pad i ozljedu.


Među Požežanima u istoj kategoriji je Filip Kiš osvojio 20., a Boris Bartošak 23. mjesto.

Pakrački Titani su u natjecateljskom dijelu ovog vikenda bili desetkovan jer zbog ozljeda nisu mogli nastupiti Santo i Tomislav Tessari. Čast domaćina branio je Matija Dašek koji je u najjačoj Elite kategoriji, u konkurenciji 42 natjecatelja, utrku završio s 32. vremenom, a gledajući samo nastupe hrvatskih vozača, Matija je bio vrlo dobar peti, iza najbržeg Hrvata Berislava Topola iz BBK Šišmiš.

Dominirali Slovenci

Očekivano, dominirali su Slovenci koji su u elite osvojili prvih 5 mjesta, a najbrži je bio Nejc Rutar s novim rekordom staze (3,08.842). Dominaciju su dokazali pobjedama u svim ostalim kategorijama (Zarja Černilogar – Žene, Jan Cimperman – Juniori, Saša Merljak – Master) pa je Pandžić bio i jedini Hrvat na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

Među pakračkim Titanima danas su još vozili Eugen Darko Kramar koji je među 26 juniora osvojio 18. mjesto te Master Marko Jozić koji je u svojoj kategoriji završio na posljednjem 9. mjestu.

Nagrade najuspješnijim pojedincima uručio je Željko Šuprina, predsjednik BK „Titan“ koji na kraju može biti zadovoljan.

– Staza je vrlo zahtjevna i naravno da je, kao i ranijih godina, i ove bilo padova i to najviše na subotnjim kvalifikacijama. Najteže je prošao jedan natjecatelj iz Srbije koji je nakon pada morao pomoć zatražiti u pakračkoj bolnici, ali prema zadnjim informacijama ne radi se o težoj ozljedi, pojasnio je Šuprina.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI