Dobra vijest: Na ljeto kreće izgradnja inkubatora

Poduzetnički inkubator u Pleternici
(FOTO: Grad Pleternica)

11.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7800

U tijeku je javni natječaj za izvođača radova, nakon kojega će se krenuti s izgradnjom zgrade Poduzetničkog inkubatora u Poduzetničkoj zoni Pleternica. Zgrada će biti površine 1.000 četvornih metara, a uz poslovne prostore i hale, imat će i konferencijsku dvoranu.

Pomoć novim poduzetnicima

- Ovaj smo projekt pokrenuli s ciljem poboljšanja konkurentnosti našeg gospodarstva i pomoći malim poduzetnicima da lakše svladaju prve prepreke. Primit ćemo šest novih poduzetnika u tu zgradu, koji prve tri godine neće plaćati prostor. Uz to, bit će im omogućeno sudjelovanje u radionicama, rekla je za 034portal Antonija Jozić, zamjenica pleterničkog gradonačelnika.


Tri četvrtine plaća EU


Pleternički poduzetnički inkubator, kakav već postoji u Varaždinu, Osijeku, Novoj Gradiški i Pakracu, "težak" je 830.000 eura. Europska će unija financirati 75 posto, a ostatak financiraju Grad Pleternica i partneri, Požeško-slavonska županija i Poljoprivredni fakultet u Osijeku. Suradnik projekta je HGK Požeško-slavonske županije.

Nagodinu useljenje

Prema riječima dogradonačelnice Jozić, izgradnja inkubatora bi trebala početi početkom lipnja, a prvi pleternički poduzetnici će se u nju moći useliti sljedećeg proljeća.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI