Nagrađene najbolje skladbe kutjevačkog festivala

03.06.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 6953

Tijekom dvije večeri Festivala pjesme i graševine, posjetitelji su poslušali 19 skladbi u polufinalu, od kojih su tri izabrane za ulazak u finale. To su Ansambl Bracera i TS Melem - Grube riči, Stjepan Japarić - Ostarila moja lijepa vila i Satir - Pa se samo vozam. Oni su nastupili skupa s ostalim finalistima i na drugoj večeri. Žiri je dodijelio i nagrade najboljim skladbama od prošle godine.

Za najslušaniju pjesmu izabrani su Gazde i Vedrana Vukojević - Dat će Bog i bolje dane. Drugi je Vlado Bašić s pjesmom "Ćaća", a treći Berny feat. Taz Soldo "Udala se nikad nije". Nagradu za najbolji tekst osvojio je Vlado Bašić za pjesmu "Ćaća", a zahvalnicu festivala za izniman doprinos glazbi dobio je Vlado Smiljanić.

- Zadovoljan sam kvalitetom ovogodišnjih izvođača, ali osobito sam zadovoljan odazivom publike - komentirao je za 034portal Tin Jelušić, umjetnički direktor festivala.


U sklopu festivala održano je natjecanje u kuhanju vinskog gulaša, izbor vinske kraljice, a planinari su svečano otvorili vidikovac na Krndiji.


- Spoj glazbe i graševine pokazao se vrhunski i baš ono što treba ovim ljudima - dodaje Jelušić.

FOTO Pogledajte fotogaleriju - 1. dan.
FOTO Pogledajte fotogaleriju - 2. dan.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI