Zasad ništa od povratka Županijskog suda u Požegu

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

29.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4892

Orsat Miljenić, ministar pravosuđa RH tijekom današnjeg posjeta Požegi nije htio dati konkretan odgovor o povratku Županijskog suda u Požegu.

- Sadašnja je situacija riješena zakonom, no mi ćemo kao i sve druge zakone analizirati njegove dosege. Sigurno je da Hrvatska mora imati manji broj sudova koji moraju biti specijalizirani. Tamo gdje je velika prostorna udaljenost imat ćemo tzv. "sudbene dane" kako bi građani imali raspravu u svome mjestu, sudovi trebaju biti koncentrirani na jednom mjestu. Što se tiče kaznenih sudova, gledat ćemo naravno da budu u blizini zatvora, ali o konkretnom slučaju ne mogu govoriti - odgovorio je ministar na novinarski upit.

Miljenić je danas bio u redovitom obilasku pravosudnih institucija u Požegi. Bio je na prijemu kod gradonačelnika Zdravka Ronka, a potom su njih dvojica zajedno posjetili Kaznionicu. Ondje je Miljenić potvrdio kako se razmišlja da se prošire kapaciteti požeške Kaznionice, a to ovisi o financijskim mogućnostima.



Ministar Orsat Miljenić sa suradnicima i gradonačelnikom Zdravkom Ronkom (foto: Dušan Mirković/PIXSELL)




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI