Za kupnju Papukovih nekretnina pristigle dvije ponude

Dvorište DI Papuk
(FOTO: Arhiv Pakračkog lista)

23.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 7475

Na ponovljeni natječaj za prodaju nekretnina Drvne industrije Papuk podnesene su dvije ponude, potvrdio nam je stečajni upravitelj Tadija Akalović. Obje su ponude pristigle danas poslijepodne, dakle doslovno u zadnji trenutak jer je danas (srijeda) zadnji dan prije zatvaranja natječaja.

Prije dva tjedna u Narodnim novinama je oglašen natječaj za prodaju industrijskog dvorišta nekadašnjeg drvnog giganta, a ukupna je cijena procijenjena na tek nešto više od 4 milijuna kuna. Tijekom stečaja, koji traje godinama, radnici nisu uspjeli još namiriti svoja potraživanja, kao ni mnogi kooperanti.

Neslužbeno doznajemo kako su oba potencijalna investitora iz Hrvatske, i to sa zagrebačkog područja. O visini njihovih ponuda znat ćemo više u petak kada se ponude otvaraju.


Davor Huška, gradonačelnik Pakraca rekao nam je u telefonskom razgovoru nešto ranije kako se nada da će se konačno pojaviti investitor koji bi pokrenuo ponovno proizvodnju na tom prostoru, ali i kako bi nekadašnji radnici Papuka mogli naplatiti barem dio svojih potraživanja.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI