Ronioci provjerili kondiciju i čistili jezero u Novom Zvečevu

Ronici ulaze u jezero
(FOTO: Vjeran Blašković)

19.05.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 25817

Članovi požeškog ronilačkog kluba i njihovi gosti održali su na jezeru u Novom Zvečevu kondicijski trening kojega su iskoristili i za čišćenje jezera. Pola sata u hladnoj vodi koja je bila zamućena od nedavnih kiša bilo je dovoljno da se s dna jezera izvuku izletnički rekviziti - limenke do pića, konzerve od hrane i drugo. Jezero se nalazi na području Parka prirode Papuk.

Ovo je prva vježba požeškog ronilačkog kluba u koje smo u goste pozvali kolege iz Slavonskog Broda i Vukovara. Klub je osnovan prije 4 godine, a ovo im nije prva akcija na Zvečevu. Klub broji 30-ak članova od kojih 10-ak uistinu i roni.

Dio članova RK Požega su i članovi državne interventne postrojbe civilne zaštite za spašavanje iz vode. Današnja akcija na Zvečevu dio je plana vježbi operativnih snaga.


O jezeru brine Udruga sportskih ribolovaca invalida Domovinskog rata čiji članovi redovito održavaju okoliš oko jezera. Kako saznajemo jedanput u dvije tri godine ispuste svu vodu iz jezera i temeljito očiste dno. Kako nam je rekao jedan od članova ronilačkog kluba - svojevremeno je s dna jezera izvučen tenk zaostao iz zadnjeg rata.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI