Za rad motornom pilom potrebna stručna osposobljenost

Osposobljavanje u Vidovcima
(FOTO: Anamarija Grlić)

18.05.2012. | Anamarija Grlić
Pregleda: 18809

Tečaj osposobljavanja za pravilno rukovođenje lančanom motornom pilom potrebno je proći da bi se zakonito moglo sjeći drva u šumi. Za 36 osoba, uglavnom nezaposlenih stanovnika Vidovaca ovaj je tečaj u suradnji s Mjesnim odborom Vidovci provelo učilište Link. Tečaj je trajao tri dana, a danas su polaznici polagali ispit u podrumskom prostoru kafića Barun u ovom požeškom prigradskom naselju.

- Zakonska je obaveza da svi koji rade i rukuju motornom pilom moraju biti stručno osposobljeni, prvenstveno radi zaštite njih samih i bez ovog ispita neće biti moguće ući na posjede Hrvatskih šuma, ali i privatnih u svrhu sječe i sakupljanja drva za ogrjev - izjavio je Željko Prašnjak, voditelj tečaja. Također je upozorio da je na tom području rada strašno puno nesreća koje završavaju kobno. - Opreza nikad dosta, uvjerenje kojeg će polaznici dobiti neće nikoga libiti nesreća! - upozorio je.

Predavanje su održali  profesori Stjepan Delvekio, Željko Prašnjak i šumarski tehničar Ninoslav Špigl. Osposobljavanje je odobreno od Ministarstva znanosti i upisuje se u radnu knjižicu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI